Novi Sad
21.12.2011.
06:34 > 10:22
Nagradu "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača u Vojvodini dobila je dr Vesna Tumbas, asistentkinja na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.
  • Kaća

    29.12.2012 22:28
    Vesna svaka čast!!!!!!!!!!
    Molim dotične i dokone, da ne lupetaju gluposti, sve sto znaju jeste da se sakriju iza nekog imena i pišu gluposti po internetu.
    Sasvim slučajno sam imala priliku Vesnu i lično da upoznam i znam koliko je rada i napora uložila da bih sve ovo postigla.
    Vesnice, želim ti puno,puno sreće, jer je zaista zaslužuješ.
    Pozdrav,
    Kaća B.
    :)
  • lukic

    24.12.2011 13:47
    lepa
    svaka cast Vesni ali ne znam zasto je bitno ovde potencirati da je lepa?! pa nije ovo bio izbor za miss...
  • Nikola+Maja

    22.12.2011 18:59
    Maju za gradonacelnika
    Maja - Treba da znate...
    Pa kako devojka da bude na prvom mestu kada pre nje moraju da se uguraju svi profesori kako bi oni dobili poene?! Istina je da se mnoštvo profesora potpisuje na asistentske radove, a da ga nisu ni pogledali, a sam autor završi na poslednjem mestu.


    Bravo Maja, tako je bilo i ostalo i mnogi smo se kuvali u istoj corbi al to sad kao ovde niko nikad cuo i ne razume.


    Svaka cast Tumbas, nastavi tako.

    Lepa si

    A i ja sam :)


  • Mikihejter

    22.12.2011 17:45
    Miki Miki
    Miki , Miki veliki...ali u ovom slucaju bolid!

    Zbog takvih komentara brzo ces u zemlji
    ostati sam ti i jos po koji "pronalazac" a posto vidim da i ovako slabo kapiras zivot a ni rec postovanje ti nije mnogo jasnija zalim te u napred!

    Sve i da je tako kako ti kazes onda lepo odes prvo porazgovaras sa Vesnom za koju kazes da ti je kolegnica i resis ovu "misteriju" koju si naveo "Vesna Tumbas je moja koleginica sa fakulteta i zanima me jedna stvar" u cetiri oka a ne "blatis"nam citav fakultet zbog kog bi trebalo da ti je drago jer je odneo ovako jedno veliko priznanje...u kom si sistemu izmedju ostalog i ti (mozda ti sad neko cuje za patente)

    To sto ti ne mozes da prebolis izgubljenu trku resi na nekom drugom mestu ne na javnom forumu!

    ..i da, nauci ako nisi do sada da cim moras ovako nesto da izjavis "Nisam ljubomoran, cisto da se zna,"...zvuci jadno.

    Zao mi te je... bilo, al sad vec opet zalim vise nisku platu :)




  • Sanja

    22.12.2011 16:53
    @ Dragana @ Cica
    Nema potrebe da tako komentarisete, neke osobe su ovde evidentno uocile nesto u cega sam se i sama uverila. Niko od njih nije rekao da je ona losa ili da nije dobar naucni radnik, ili da ne radi mnogo. Isto tako ni je ne kazem da je nagrada trebala meni da ode. Ja znam mnogo ljudi koji su doktorirali pre svoje 30-te a da nikada nisu dobili nagradu. Takodje sam i sama naucni radnik, i svi mi radimo mnogo i puno i na nase radove se uglavnom potpisu mnogi koji nisu ucestvovali. Ovde se nije dodeljivala nagrada za dobrog naucnika (sto Vesna sigurno jeste) vec za najboljeg sto Vesna sigurno nije sto se moze videti iz prilozenog. Jednostavno Veca je super prosla koristeci lose formiran pravilnik o dodeli nagrade.
  • Dragana

    22.12.2011 13:53
    komentatori-2
    Postovani filozofi, kolege i svi ostali prepodobni koji ste se nasli prozvani da komentarisete, molim vas da se prvo podrobnijue upoznate sa nacinom kategorizacije naucnih radova, nacinom rada mladih istrazivaca na projektima i u timovima (uspesnim ili neuspesnim) pa da onda sudite. Takodje, kolega (ako je stvarno kolega) treba da zna koliko njegove kolege, pa i doticna koleginica, rade i ulazu u taj naucni rad i da se u uspesnom timu (a svaki takav je veoma zahtevan, gospodo draga!) nista ne poklanja i ne pada sa neba vec se zrtvuje, i to mnogo!
  • cica

    22.12.2011 13:14
    komentatori
    sram Vas bilo kolega, pa da ste pravi kolega što očigledno niste bili bi ste makar malo ponosni a ne puni ovakvih zlih i odvratnih komentara ! Da niste mozda niste Vi upravi trebali da budete dobitnik ove nagrade ??? Ili mozda gdjice koleginice sa Vašeg fakuleta ??? srmai stid Vas bilo! Da je poznajete - što očigledno nije znali bi ste o kakvom čoveku i naučniku se radi i koliko je svog rada truda, znanja i usavršavanja ulozila da bi postala dr nauka sa 33 godine ? a Vi ? komentrisite i budite zajedljivi iz Vaših malih misijih rupa gde Vam je i mesto. Teško je podneti tudj uspeh a jos nato ako dodate i nečiju lepotu to je teško !!! Sram Vas bilo! A sto se komntara za koju oblast bi trebalo da ide nagrada - puna nam drzava filozafa pa smo tu gde smo !!!
  • Maja

    22.12.2011 07:59
    Treba da znate...
    Pa kako devojka da bude na prvom mestu kada pre nje moraju da se uguraju svi profesori kako bi oni dobili poene?! Istina je da se mnoštvo profesora potpisuje na asistentske radove, a da ga nisu ni pogledali, a sam autor završi na poslednjem mestu.

  • perica

    21.12.2011 22:20
    @Podbarac
    Poznavati sistem nije isto što i znati da plivaš u njemu. Ovo prosto previše liči na mentorisanje švalrke, viđao sam već takve slučajeve. Iskreno se nadam da ovde to nije slučaj, ali...
  • Podbarac

    21.12.2011 20:52
    Sujeta
    Miki i ostali,sto ste na kraj srca,devojka dobila nagradu jer je igrala u pravom timu,sto ste tako sujetni,sledeci put ces neko od vas biti na njenom mestu ako ste tako dobri kao sto kazete u krajnjem slucaju znate kako se dolazi do nagrada pa uradite isto sto i ona
  • Pera

    21.12.2011 11:58
    Politika.
    Nagrada Dr Zorn Djindjic. Meni je smesno i slažem se sa @JA.Kako bi bilo najboljem fudbaleru dodeliti nagaradu Radivoje Korač. Ok. Za DS je on lik ali nama ostalima koji ne spadamo u 200 hiljada calanova ovo nista ne znaci. Sta je stvorio Đinđić sem paljenja skupštine ništa. Čovek kao i svi ostali prosečni građani Srbije. Bio opozicija i kraj. Žao mi ga kao živog bića ali ko je on. Dok smo mi čamili po podrumima on se bahatio po istoj ovoj Nemačkoj koja nas sad njaka.
  • Tiberius

    21.12.2011 11:53
    @posmatrac
    od svega sto sam napisao najvise ti je zasmetalo to sto rec srbija nisam napisao velikim pocetnim slovom? bravo. na netu ne koristim velika pocetna slova, osim naravno za moj nick. web egocentrik, sta ces :)

    nego jel imas ti nesto korisno da dodas, opovrgnes neku nasu tvrdnju itd. ili ces samo nastaviti da se duris?
  • Ksenija

    21.12.2011 11:40
    @Perica- potpuno se slazem. Ta kategorizacija naucnih casopisa se kod nas radi proizvoljno, tj, svaki istrazivac u svoj karton ubacuje rad u visu kategoriju. To je obmana. A pod 2 ja sam mislila da se nagrade dodeljuju u oblasti filozifskih i socioloskih dispicipina a ne iz oblasti prirodnih nauka...ah, srbija...nadam se da ova devojka zna da je uzela milionce ladno:)
  • Miki

    21.12.2011 11:36
    @ posmatrac
    Ne nisam zeleo da kazem da ona ima bilo kakave veze sa politikom, samo da konkretno vrednovanje naucnog doprinosa nije adekvatno izvedeno. Sasvim je jasno iz njenog kartona koji je inace otvoren za javnost da se devojka nalazi u jakom timu, i da je to njen jedini doprinos sto se nalazi u dobrom drustvu. Najbolji naucnik u Vojvodini bi morao da ima i jednoautorske radove ili viseautorske radove gde bi on morao da bude na prvom mestu i time dokaze da je on taj koji je vodio istrazivanje (mislim da se tu oboje slazemo). I nije me sramota, ja imam nekoliko patenata i tehnickih resenja i nekoliko radova visokih kategorija gde sam jedini ili prvi autor, takodje imam i nagrade i takodje znam da nisam najbolji u Vojvodini, ali nije ni moja koleginica Vesna koju ja postujem.
  • Posmatrac

    21.12.2011 10:55
    Nagrada
    Zeleo bih da pitam Mikija, obzirom da je on njen kolega i sl. kakva je situacija u vezi naucnika Vesne Tumbas? Da li ste hteli da kazete da ona ima politicku podrsku pa je zato dobila nagradu? Da li ste auditorijumu, kom ste se vasim komentarom obratili, hteli da objasnite da se citiranost ne odnosi na citiranost u zemlji, nego citiranost u inostranstvu? Strasno je kada iz anonimnosti komentara na nekom sajtu dajete sebi za pravo da govorite stavi koje ocigledno ne znate (obzirom da verujete da nesto vredite verovatno cete narednog puta Vi biti dobitnik). Sto se komentatora Tiberiusa tice, hteo bih da mu porucim da mi je jasno zasto se slaze sa onim sto je Miki napisao, i da se "u srbiji" pise velikim slovom. Kako vas bre nije sramota?
  • Jovan

    21.12.2011 10:46
    Upravo to sto su neki ovde rekli. Kada asistent, docent svejedno pise neki rad, ako ga on stvarno pise, uglavnom on bude na prvom mestu, nekada i na drugom da bi lakse rad bio prihvacen. Medjutim biti na poslednjem mestu ili predposlednjem znaci da je najveci trud u tom radu dao neko drugi jer da je drugacije onda bi doticna bila prva ili eventualno druga na listi koautora. To prakticno znaci da ova mlada naucnica nema ni jedan jedini rad u medjunarodnom casopisu gde je ona radila sustinsko istrazivanje. Mlada dama je sigurno bila i dobra student i verovatno je dobra asistent i buduci profesor, to niko ne treba da osporava, ali da je najbolja mlada naucnica u Vojvodini nema sanse. Podhitno promeniti pravila i vrednovati samo radove gde je autor na prvom mestu, ove politicke igre ce ubiti i ovo malo entuzijazma sto je ostalo kod mladih asistenata.
  • perica

    21.12.2011 09:58
    kategorizacija međunarodnih stručnih časopisa
    Malo sam kopao po bibliografiji Tumbasovke i našao da su isti časopisi stavljeni u različite kategorije. Tako "Journal of the Science of Food and Agriculture" izgleda spada i u vrhunske međunarodne časopise i u istaknute međunarodne časopise, dok "Journal of BUON" spada i u međunarodne časopise i u časopise međunarodnog značaja verifikovanog posebnom odlukom. Pretpostavljam da je takva neujednačenost kategorizacije nedopustiva, baš me zanima kako bi to komentarisale odgovarajuće redakcije.
  • Tiberius

    21.12.2011 09:56
    ja bih samo dodao ono sto miki nije pomenuo inace se slazem sa svime sto je napisao.

    u srbiji imate mnogo mladih naucnika koji nisu u stanju da napreduju samo zato jer nisu politicki aktivni ili nemaju vezu kod nekog glavonje/profesora/dekana. projekti se dobijaju po partijskoj liniji ili ih dobijaju profesorska deca. zato nam je nauka na tako losem nivou i zato nam visoke skole propadaju jer tamo ne ostaju najbolji.
  • S.

    21.12.2011 09:55
    Kada sam video da Tadic urucuje nagradu "Zoran Djindjic", bilo mi je suvise muka da bih citao dalje od naslova.
  • Komsija

    21.12.2011 09:00
    Nagrada najboljem naucniku
    Kao prvo cestitka Vesni Tumbas na osvojenoj nagradi. Mlad naucnik koji, kako kazu ima 38 radova, i citirana je 178 puta u celom svetu sigurno zasluzuje tu, a i ne samo tu, nagradu. U vreme kada nam najveci potencijal, mladi i obrazovani ljudi, koji svojim radom uspevaju da se probiju i budu priznati na svetskom nivou, odlaze iz Srbije, mi se kao i jedan od posiljalaca komentara, bavimo pitanjem da li je to u redu, da li nagradu mozda treba da dobije filozof, da li je ok model dodeljivanja nagrada....pa ne moze nam biti bolje, dok god se (u zemlji sa ozbiljnim procentom polu pismenih) svako smatra sasvim kompetentnim da komentarise ovakve stvari, bez dublje analize sta se sa ovim mladim ljudima u zemlji Srbiji desava. Da li se neko pita kolika su im primanja, gde zive, da li ih drzava u kojoj pokusavaju da naprave karijeru podrzava u resavanju stambenih (ili nekih drugih) problema? Zasto u opste ostaju, umesto dmah da odu? Zamislite se.......
  • Miki

    21.12.2011 08:29
    Pitam se kako
    Vesna Tumbas je moja koleginica sa fakulteta i zanima me jedna stvar. Ona u svom kartonu naucnog radnika ima mnogo radova ali je na skoro svim radovima na zadnjem mestu ili predzadnjem, pri cemu rad ima uglavnom oko 5-6 autora svaki. Jos ako se uzme u obzir da su je citirali upravo njene kolege sa fakulteta ova nagrada je pravi apsurd. Nisam ljubomoran, cisto da se zna, ali je nagrada otisla u pogresne ruke, mozete i pogledati na sajtu http://knr.uns.ac.rs/ devojka nema ni jedan jednoautorski rad, a u svim znacajnijim radovima kategorije M21 M22 i M23 je apsolutno na poslednjem mestu. Ona treba da dobije nagradu za najuspesniji tim. Na ovaj nacin se ljudima koji nemaju veliku podrsku profesora uskracuje svaka nada da isplivaju pored profana koji dopisuju svoje saradnike samo zato sto su prevodili, pripremali tekst ili nesto i uradili ali pre svega pod mentorstvom jeko dobrih profesora. Mnogo je teze kada osoba sama mora napisati rad M23 nego biti jedan od koautora rada M21 gde su na prva dva mesta poznati profani.
  • JA_

    21.12.2011 07:42
    Kako
    Najboljem naucniku nagrada Đinđića.Lepo bi bilo da je tu nagradu dobio neki mladi filozof i da se nagrade iz tog fonda dodeljuju na taj način. Nagrada Nikola Tesla ili Mihajlo Pupin. I da se razumemo ne omalovažavam ja nagradu nego nekako neide.Miriše mi više na predizbornu kampanju. predsednik države deli nagrade. To rade ljudi iz te oblasti.Inače i predsednik je Filozof i sve nam se svodi na filozofiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna